Det finns många anledningar till att investera i en klassisk moderiktig garderob som fungerar året runt. Ofta kallas det för en basgarderob vilket innebär enkla, stilrena plagg som fungerar bra att komplettera med det mesta, oavsett vilken stil du har. Klassiska plagg kommer fungera att använda som basplagg oavsett vilka svängar modet tar varje år.

Satsa på kvalitet

Det kan vara värt att satsa på riktig kvalitet för dina basplagg. Kända, kanske lite dyrare märken är oftast mer kvalitetssäkra både när det gäller material och passform. Det kan vara svårt att hitta rätt i märkesdjungeln men det finns ett märke som står ut ur mängden. Kläder från Polo Ralph Lauren är prisvärda, klassiska och du kommer garanterat hitta flera favoriter i deras kollektion. När man bygger upp en basgarderob så är det bra att tänka på både bekvämlighet, personlig stil samt årstider. Satsa gärna på flertalet T-shirts i vitt och svart. Pikétröjor kan också räknas in som basplagg samt skjortor, tjockare tröjor och givetvis jeans och vanliga byxor. Tänk på att köpa i neutrala färger och glöm inte heller bort ytterplagg för alla fyra årstider. Satsa på att fylla din garderob med plagg du kommer kunna använda i flera år framöver.

Komplettera med mode

Modet svänger mycket varje år men nu när du har en basgarderob så blir det lättare att hänga med i svängarna. Komplettera dina basplagg med de senaste modeplaggen eller gå och fynda vintagemode på second hand butiker. Glöm inte att skor och smycken gör väldigt mycket för din outfit överlag. Du kan lätt gå från en jobboutfit till en kväll på stan bara genom att byta skor och dra på dig ett modeplagg över dina basplagg. Byt kontorskavajen mot glitterkoftan och du är redo för kvällen. Eftersom dina basplagg har neutrala färger kan du dessutom satsa mer på färgglada, uttrycksfulla modeplagg som komplement! Experimentera fram din perfekta outfit!