Alla som älskar mode och äger mycket kläder drömmer säkert om att skaffa sig en walk-in closet, om de inte redan äger en. Det är kort förklarat garderobernas garderob. Dock kan det ibland vara svårt att skapa en riktig walk-in closet om du inte har tillräckligt med rum i ditt hem. Då kan du istället välja att designa en typ av garderobshörna i ditt sovrum. Det kommer påminna väldigt mycket om en klassisk walk-in closet. Men för att lyckas med detta bör du helst ha en rätt stort sovrum.

 

Att tänka på vid planeringen av garderob

När du planerar din walk-in closet kan du i stort sett välja exakt hur du vill att den ska se ut och vad den ska innehålla. Det är endast din fantasi som sätter gränserna. Men det du bör försöka tänka på är hur många hyllor du vill ha samt om du vill att det ska vara möjligt att hänga upp kläder. Du bör även tänka på vilken färg och design garderoben ska vara i. Ett förslag är att du skriver ner alla dina önskemål och sedan pratar med antingen en inredningsdesigner eller en snickare. Det finns färdiga walk-in closets som endast behöver installeras. Men om du har några speciella önskemål kan det vara bättre att bygga allting själv.

Inred din garderob

Förutom den praktiska förvaringen kan det vara smart att tänka på själva inredningen för din garderob. Du behöver inte endast förvara dina kläder i garderoben. Genom att placera ut dekoration och saker du tycker om kan du få garderoben att kännas mer personlig. Det finns en hel del fina saker hos Orrefors och med en outlet kan du hitta saker för en billigare peng.

Skulle du ha en stor walk-in closet skulle du kunna placera ut sittplatser, en stor spegel och ett fint bord. Det kommer förvandla garderoben till ett område där du kan slappna av. Varför inte en liten läshörna? Det du måste tänka på ifall du ska placera ut några möbler i garderoben är att matcha det med resten, alltså välja färger som fungerar tillsammans. Du kan inreda garderoben på liknande sätt som du inreder andra rum. Det finns en hel del tips du kan ta hjälp av, till exempel hur du ska placera möbler, vilka mönster som fungerar med en viss stil. Sedan finns det även inredningsmissar du bör se upp för.