Precis som med kläder finns trender inom skönhet och hudvård. Det har alltid varit viktigt att ta hand om sin hy men på senare år har det verkligen blivit jättepopulärt. Det alla strävar efter är att hålla hyn ung och stram och de flesta provar nästan vad som helst för att lyckas med det.

 

Skaffa en hudvårdsrutin

För att på bästa sätt kunna ta hand om din hy bör du skaffa en hudvårdsrutin med produkter som du använder morgon och kväll för att skydda huden från yttre faktorer. Innan du börjar köpa hem olika produkter måste du ta reda på vilken sorts hy du har. De flesta hudvårdsprodukter är framtagna speciellt för olika sorters hud. De tre stora kategorierna är torr, fet och normal. Du kan få hjälp med att avgöra vilken hudtyp du har av en hudterapeut eller genom att känna efter själv. Ofta går det att känna om hyn är fet eller torr och om det inte är något av dem så har du troligtvis normal hy. Det finns också de som har kombinerad hy, vilket innebär att olika delar har olika torrhet och fethet. Det är dock alltid ett säkert kort att köpa din hudvård från Babor som är internationellt erkänt som ett av de bästa märkena när det kommer till just hudvård. De har allt du kan behöva och deras produkter är alltid av hög kvalitet. Sedan måste du testa dig fram mellan olika produkter för att se vad som känns bäst för din hy.

Så tar du hand om hyn

För att ta hand om din hy på rätt sätt måste du ha någorlunda disciplin och se till att du följer din hudvårdsrutin varje dag i princip. Om det känns svårt att komma igång kan du kolla vilka skönhetstrender som är inne för tillfället och se om någon av dem tilltalar dig. Sedan bygger du på utifrån det. Något som bör finnas i allas hudvårdsrutin är dock återfuktande kräm, både en dagkräm och en nattkräm. Att hålla huden återfuktad gör att den håller sig ung och fräsch längre eftersom den bryts ner när huden blir för torr. Speciellt viktigt är återfuktning på vintern då luften är kallare och torrare, vilket resulterar i att även din hy blir torrare. På sommaren däremot är solen den stora faran för hyn, därför är det viktigt att du använder solkräm varje dag du vistas i solen och extra viktigt när du solar. Solens strålar skadar huden genom att bränna den och torka ur den på samma gång. Helst ska du undvika solen överhuvudtaget för din hys skull. Hyn påverkas även av vad du äter så försök äta nyttigt och bra.