De senaste åren har intresset för friluftsliv ökat explosionsartat. Allt fler vill vara ute i naturen och vandra, fiska eller göra andra friluftsaktiviteter. För att upplevelsen ska bli så positiv som möjligt är det viktigt att klä sig rätt. Det är en vanlig missuppfattning att friluftskläder är fula och tråkiga. Det finns faktiskt många trendiga kläder som är både funktionella och snygga. Här kan du läsa mer om hur du klär dig moderiktigt när du ska ut i naturen.

 

Funktionalitet och mode

 

När du är ute i skog och mark är det såklart viktigt att du håller dig torr och varm. Samtidigt är det kul att klä sig med snygga kläder. Det ökade intresset för vildmark, vandring och naturen har även ökat efterfrågan på trendiga friluftskläder. Hos ITAB Outdoor hittar du moderiktiga friluftskläder till ett rimligt pris. De erbjuder friluftsjackor, friluftsbyxor, jaktkläder samt flera andra typer av klädesplagg som passar för att bäras ute i naturen. I deras stora sortiment finns det något för alla stilar. Med andra ord kan du klä dig moderiktigt utan att göra avkall på funktionalitet. En annan stor fördel med ITAB Outdoor är att de tillverkar, designar och importerar sina klädesplagg så att du kan köpa friluftskläder utan några onödiga mellanhänder. I sortimentet hittar du deras eget varumärke T&P med deras populära TP-X-kollektion som är tillverkad i miljövänlig poplinväv som är impregnerad med paraffin och bivax.

Anpassa efter aktivitet, säsong och väderlek

När du ska ut i naturen är det viktigt att du klär dig utifrån aktiviteten såväl som vädret. Om du ska ut och jaga och sitta på pass är det viktigt att tänka på att du kan bli kall. Ha alltid bra friluftskläder som håller dig varm och torr, oavsett säsong. Om du ska ut och vandra eller göra någon annan form av aktiv aktivitet kan det vara bra att klä dig enligt lager på lager-principen. Det gör att du enkelt kan skala av ett eller flera plagg om du blir varm samt sätta på dig ett extra lager om det börjar bli kyligt. Tänk på att det är viktigt även med mössa, vantar och strumpor för att hålla värmen. Om du ska vara ute hela dagen bör du även tänka på temperaturväxlingar. På morgonen och kvällen kan det snabbt bli kallt när solens strålar inte värmer. Svenskt väder kan vara opålitligt. Även om det är soligt på morgonen kan det börja regna under dagen. Ta därför alltid med dig en tunn regnjacka när du ska ut i naturen.

Välj rätt material

När det kommer till friluftskläder är det extra viktigt att välja plagg som är tillverkade av rätt material. Plaggen närmast kroppen ska helst vara gjorda av material som kan avleda vatten, exempelvis ull, bambu eller vissa syntetmaterial. Det minskar risken för att du blir nedkyld när du svettas. Lättfodrade byxor och tröjor samt en jacka som är anpassad efter säsong och väder är ett måste. Bra och greppvänliga skor och värmande accessoarer är också en nödvändighet. Som tur är finns det mycket snyggt att välja bland, vilket gör att du kan vara stilig även i skogen!