Har du länge tänkt på att uppdatera din look och äntligen uppnå din drömstil? Att bygga upp en perfekt garderob kan vara ett bra första steg i resan mot en unik och personlig stil. Det finns också mycket annat du kan göra så att du känner dig nöjd med dig själv och din kroppstyp.

 

Ibland kan det kännas som att du vill förändra delar av ditt utseende. Med en näsoperation kan du ta bort en näsryggspuckel eller minska storleken på näsan. En del vill också ändra utseendet på sin nästipp eller höja upp en nästipp som hänger. Hos Akademikliniken kan du få hjälp med näskirurgi, men också icke-kirurgiska alternativ där du kan jämna ut näsan med hjälp av fillers.

 

Bygg upp en basgarderob

 

För att enklast påbörja en ny garderob kan det vara bra att utgå ifrån klassiker. En basgarderob innehåller stilrena och enkla plagg som går bra att kombinera med många olika accessoarer och plagg. Oavsett hur modet förändras har du alltid din basgarderob att utgå ifrån. Det är klokt att satsa på kvalitet när du bygger upp din garderob. Med kända och dyra märken får du en högre kvalitet överlag vad gäller passform och material, vilket gör att dina kläder håller längre. Utgå från din personliga stil och tänk även på bekvämlighet samt årstiderna du behöver kläder till. Det är bra att planera så att din garderob räcker i flera år framöver. Du kan komplettera med nya modeplagg eller köpa kläder på second hand. Smycken och skor gör mycket för din personliga stil. Om du från början har på dig en jobboutfit behöver du bara byta ut skor och accessoarer samt lägga till ett modeplagg för att vara redo för en utekväll.

Köp accessoarer till

Rätt accessoarer är viktigt för att skapa en moderiktig stil. Accessoarer bör ses som tillbehör till garderoben. Här kan du lägga till en väska och välja bland många olika material, färger, modeller och storlekar. Väskan bör matcha din övriga outfit, men du kan också vara modig och istället välja en färgglad väska som sticker ut. Med flera väskor i garderoben kan du matcha dagens outfit.

Hipp statsepidemiolog

Statsepidemiologen Anders Tegnell har synts mycket i media under den senaste tiden på grund av coronapandemin. Även om orsaken till hans myckna medianärvaro är sorglig, så har många uppskattat hans snygga och moderna klädstil. Han bär ofta en ostruken pikétröja, chinos och urtvättade överdragströjor. Den modekunnige Andres Lokko menar att Tegnell ser ut som att han kommer direkt ur en “Our Legacy”-annons. Han har en avslappnad normcore-stil som många eftersträvar idag.