Nästan alla så kallade stilikoner klär sig med vacker och tidlöst klassisk elegans. Dåtidens stilikoner var bland annat Jackie Kennedy, Grace av Monaco och Audrey Hepburn medan dagens stilfulla damer är prinsessan Madeleine, Meghan Markle, Angelina Jolie och Cate Blanchett. Den designer som förmodligen var skaparen till dagens klassiska mode och stil var Coco Chanel. Hon var den som först inkluderade långbyxor för kvinnor i sina kollektioner. Med ökad popularitet presenterade Coco även jackor och byxor samt den världskända Chanel-kostymen. Oavsett vad hon designade var alla hennes kreationer enkla och vackert stilrena. Coco hade nämligen en övertygelse att den äkta elegansen kom från enkelheten.

 

Yves Saint Laurent

 

Den mästerliga designern Yves Saint Laurent tog Chanels arbete ett steg längre och presenterade den första kvinnliga smokingdräkten under den senare delen av sextiotalet. Med sitt öga för kvinnliga former och skönhet lyckades Yves med konststycket att designa vackra kostymer och kavajer för damer. Yves hade sin verkliga storhetstid under 70- till 80-talet och gav modevärlden en flärd av elegans, nyskapande och klassisk stil. På den tiden passade de vackra kläderna modellerna som exempelvis Jerry Hall, Naomi Campbell och Claudia Schiffer, till motsats mot dagens robotliknande, aldrig leende, stickfigurs-modeller. Det är helt klart dags för modeller med ett mer hälsosamt utseende att komma tillbaka på dagens catwalk.

Klassisk och modern stil

En klassisk stil med modern touch innebär att du kan kombinera nya trendiga plagg med din klassiska basgarderob. Basplaggen bör bestå av kavaj, jeans, kostymbyxor, kappa och kjol i basfärger. Det är också viktigt att skaffa rätt behå. Den bör vara bekväm, rymma bysten och inte synas under kläderna. Många kvinnor idag känner sig inte nöjda med sitt utseende, vilket kan skapa lägre självkänsla och i värsta fall även depression. Med hjälp av estetiskainstitutet.se duktiga och erfarna specialister kan du på ett tryggt och säkert sätt förbättra ditt utseende. Du kommer att bemötas av ett personligt engagemang hos estetiskainstitutet.se där endast dina behov är i fokus. Estetiskainstitutet.se erbjuder förutom estetiska behandlingar även plastikkirurgi (estetisk och rekonstruktiv) i världsklass som utförs av erfarna specialister. Plastikkirurgerna hos estetiskainstitutet.se har mångårig erfarenhet och kommer att vara med dig från första konsultationen till slutresultatet samt uppföljningen. Hos estetiskainstitutet.se kan du få förstklassig hjälp med allt såsom plastikkirurgi (bröst, kropp och ansikte), botoxinjektioner samt fillers, hudvård såsom PRX-T33 som är en ny revolutionerande hudföryngrande behandling och mycket mer.

Kvalité

Den vackra klassiska och tidlösa stilen ger elegans men kräver även vackra skor att matcha kläderna med. Plaggen bör ha en god kvalitet, vilket inte innebär inte att de behöver kosta en förmögenhet. Se till att undvika material som inte faller snyggt, som skrynklas lätt och som har tendens att haka upp sig på din kropp. Passa på att hålla utkik efter material som silke, kashmir och ren bomull. Som alltid bör du klä dig i plagg som får dig att känna dig både snygg och bekväm. Vår klädstil utvecklas oundvikligen med åren och det kan ibland vara lockande att prova på ett nytt mode eller trend. Var dock noga med att inte satsa på en trend som inte fungerar med din kropp, utseende eller personlighet.

I slutändan är det alltid viktigt att den stil och kläder du valt kommer att få dig att känna dig snygg och självsäker. När du mår bra och känner dig vacker kommer även andra att se det.